INTV NEWS SHOWBIZ MAGAZINA MUSIC MOVIES FASHION MED+ SPORTS VIDEOS
YouTube tani bëhet edhe mësuesi jonë

YouTube tani bëhet edhe mësuesi jonë

Publikuar më: 11:00 11-11-2018

Studim interesant i kryer nga Pew në një mostër prej 2,594 amerikanë, e cila zbuloi se 51% e përdoruesve të YouTube përdorin platformën e transmetimit për të mësuar gjëra të reja. Ky është një fakt jashtëzakonisht i rëndësishëm, pasi tregon një përdorim të YouTube që deri më tani kishte kaluar ndoshta nën kontroll.

Është e qartë se ky nuk është i vetmi përdorim që përdoruesit e YouTube bëjnë. 28% thanë se e përdorin thjesht për të kaluar kohën, por një pjesë e madhe e këtyre të dhënave përfaqësohen nga të rinjtë. 19% e përdor atë për të marrë informacion mbi sendet që ai ka ndërmend të blejë, dhe një tjetër 19% thonë se e përdorin atë për të kuptuar se çfarë po ndodh në botë.

Instagram Banner

Pew gjithashtu ndalon në praninë e videove që përmbajnë teori konspiracionesh ose, më keq, lajme të rreme. Në fakt, 64% e të intervistuarve pretendonin se kishin gjetur video "qartë të rreme", ndërsa 60% thonë se shpesh ndeshen me video të rrezikshme dhe fyese. Nga ana tjetër, 11% zbuluan se ata gjetën ofensivë "offensive" në platformë, pavarësisht mjeteve të vendosura nga Google për ta pastruar atë.

Përqindjet e përdorimit nga të rinjtë janë gjithashtu interesante. 81% e prindërve lejojnë fëmijët e tyre të shikojnë video në YouTube, me 34% të kësaj përqindjeje që i lejon ata të kenë akses në rregull. 60% e këtyre prindërve të njëjtë pohojnë se kanë identifikuar përmbajtje që nuk ishte e përshtatshme për moshën e fëmijëve.
©insmart.al

Article Logic
Execution time: 0.0034010410308838