INTV NEWS SHOWBIZ MAGAZINA MUSIC MOVIES FASHION MED+ SPORTS VIDEOS
Sondazhi, shqiptarët dhurojnë para dhe JO kohë për bamirësi

Sondazhi, shqiptarët dhurojnë para dhe JO kohë për bamirësi

Publikuar më: 09:46 14-12-2018

Bamirësia, një fenomen që nuk ndodh shpesh në Shqipëri, edhe pse në fakt vitet e fundit ka hapa pozitiv në Shqipëri. Por në 2017, Gallup pyeti të rriturit në 146 vende nëse ata kishin dhuruar para për një organizatë bamirëse, kohë vullnetare për një organizatë ose ndihmuan një të huaj në nevojë brenda muajit të kaluar. Mesatarisht, më shumë se katër në 10 njerëz në mbarë botën thanë se kishin ndihmuar një të huaj ose një person të huaj kur ishte në nevojë (43%), ndërsa shumë më pak thanë se kishin dhuruar para (27%) ose kishin dhënë vullnetarisht kohën e tyre (18%). Sipas Gallup, shqiptarët hynin në popujt me përqindjen më të ulët të dhurimit të kohës për bamirësi, përkatësisht me 7 %, tendencë kjo thuajse e gjithë rajonit.

Gallup përpilon përgjigjet “pozitive” ndaj këtyre tri pyetjeve, për të arritur në një rezultat të indeksit të Angazhimit Civil për secilin vend. Sipas këtij indeksi, Shqipëria renditet e 72-ta nga 146 shtete, penalizohet me kohën më të ulët të angazhimit për bamirësi.
Rezultati i indeksit për botën në përgjithësi në 2017 është 30 nga një 100 e mundshme; Shqipëria ka një pikësim prej 26 pikësh, poshtë mesatares botërore dhe të ngjashme me atë në rajon.
Ndonëse Gallup gjen një lidhje të fortë midis indeksi i Angazhimit Qytetar dhe PBB për frymë, vendet me popullsinë më të angazhuar në aspektin civil në botë nuk janë gjithmonë më të pasurit.

Article Logic
Execution time: 0.0036978721618652