INTV NEWS SHOWBIZ MAGAZINA MUSIC MOVIES FASHION MED+ SPORTS VIDEOS
Si t’i përballoni  problemet me optimizëm

Si t’i përballoni problemet me optimizëm

Publikuar më: 19:19 08-02-2016
Të gjithë përballeni  me ditë të vështira, pasi janë pjesë e jetës. Mënyra si  reagoni, mendoni dhe veproni  bën dallimin e madh. Sipas ekspertëve, mënyrat janë  të ndryshme si  ta përballoni një situatë me optimizëm, por shihni disa më kryesoret.
1. Nuk është kurrë vonë për të ndryshuar jetën tuaj
 
Maria Robinson ka një shprehje: “Asnjë nuk mund të kthehet pas në kohë dhe të nisë diçka të re, por të gjithë mund të fillojnë që sot një fund të ri”. Ndoshta nuk jeni në gjendje për të ndryshuar jetën tuaj në një kohë shumë të shpejtë, por keni në dorë të punoni për ta ndryshuar realitetin tuaj.
 
2. Çdo gjë e ka një zgjidhje
 
Shkrimtari  amerikan, Robert Fulghum ka thënë: “ Nëse  jeni në një situatë që nuk shikoni asnjë shpresë, atëherë ju keni një problem, çdo gjë tjetër është shqetësim”. Është e lehtë për të lënë mendimet  të dalin jashtë kontrollit, por mundohuni  të mendoni pozitivisht.
 
3. Gjeni një mënyrë tjetër për të parë problemet tuaja
 
Oscar Wilde: “Ajo që na duket si gjykim i  hidhur është bekim i fshehtë”.
Nëse diçka e shikon në mënyrën më negative të mundshme, ka shumë mundësi që edhe problemi që keni të përfundojë keq. Nëse e shikoni me optimizëm, rritet mundësia për ta kaluar mirë, situatën jo të këndshme.
  
 4. Fokusohuni  në hapat e vegjël që mund të merrni
 
Përqëndrohuni në atë që ju mund të bëni në lidhje me gjendjen tuaj. Mos e mundoni veten të gjeni shkakun pse keni dështuar në diçka, sepse kjo do të çojë në pesimizëm dhe do ndiheni të  pafuqishëm. Mendoni për hapat e vegjël që mund të ndërmerrni për të përmirësuar këtë situatë.
 
5. Mësoni të reduktoni dhe të menaxhoni problemet
 
Winston Churchill: “Kur mendoj gjithë këto shqetësime, kujtoj  historinë e një burri të madh në moshë, i cili para se të vdiste kishte ende shumë probleme në jetën e tij, të cilat nuk u zgjidhën kurrë”. Problemet mund  të jenë shumë shqetësuese dhe pasojat gjithmonë janë të këqija.Prandaj këshillohet të mundoheni t’i pakësoni sa të keni mundësi. Bëhuni pozitivë, sepse gjëra pozitive do t’iu ndodhin.
 
 
 
 
Article Logic
Execution time: 0.0036411285400391