INTV NEWS SHOWBIZ MAGAZINA MUSIC MOVIES FASHION MED+ SPORTS VIDEOS
Gjermani, votohet ligji që ndihmon familjet e varfra, kush përfiton…

Gjermani, votohet ligji që ndihmon familjet e varfra, kush përfiton…

Publikuar më: 15:39 23-03-2019

Bundestagu gjerman miratoi një ligj të ri për familjen. Deutsche Welle shkruan se ky ligj do të lehtësojë prindërit me të ardhura më të pakta.

Ministri i Punës Heil u shpreh se synimi është që të mbrohen nga varfëria familjet me të ardhura të pakta.

Të drejtë të marrin subvencionin e ri për fëmijët kanë familje, në të cilat të ardhurat e prindërve vërtet mbulojnë nevojën minimale vetjake, por jo atë të fëmijëve.

Që në 1 korrik, subvencioni do të rritet nga 170 euro aktualisht, në 185 euro.

Ministri i Punës Heil tha se nga shërbimet do të përfitojnë para së gjithash nënat dhe baballarët në familjet me një prind. Ligji parashikon subvencione më të mëdha për ata me të ardhura të ulëta, familjet me një prind dhe familjet të cilat varen nga ndihma

Hartz IV.

Kështu është parashikuar që subvencioni për fëmijët të rritet me 15 euro në muaj. Fëmijët në nevojë, për vitin e ardhshëm shkollor do ta marrin falas ushqimin e shkollës dhe biletën mujore për autobusët e shkollave.

Për materialet e shkollës do të jepen 150 euro në vend të 100 eurove. Do të jenë gjithsej katër milionë fëmijë që do të përfitojnë nga shtimi i shërbimeve. Sipas mendimit të opozitës, ligji është i drejtë, por nuk shkon aq sa duhet larg.

Article Logic
Execution time: 0.0030820369720459