INTV NEWS SHOWBIZ MAGAZINA MUSIC MOVIES FASHION MED+ SPORTS VIDEOS
Tradhtia bashkëshortore nuk është më vepër penale në Indi

Tradhtia bashkëshortore nuk është më vepër penale në Indi

Publikuar më: 08:16 27-09-2018

Gjykata e Lartë e Indisë vendosi që shkelja e kurorës të mos jetë më vepër penale. Ligji i epokës koloniale, 158 vjet i vjetër, sanksiononte që çdo burrë që ka marrëdhënie seksuale me grua të martuar, pa lejen e burrit të saj, të shpallet fajtor për veprën penale të shkeljes së kurorës. "Tradhtia bashkëshortore nuk është më një krim, por mund të jetë një bazë për divorc, tha Gjykata e Lartë, ndërsa rrëzoi një ligj arkaik që ndëshkoi një burrë, por jo gruan për tradhti bashkëshortore. Duke deklaruar se ligji bie në kundërshtim me dinjitetin e grave, një trup me pesë gjyqtarë të kryesuar  tha se "Burri nuk është mjeshtër i gruas. Çdo dispozitë që trajton një grua me pabarazi nuk është kushtetuese. Tradhtia bashkëshortore mund të mos jetë shkaku i një martese jo të lumtur, mund të jetë rezultat i një martese të pakënaqur. Vetëm kurorëshkelja nuk mund të jetë një krim"-vendosi gjykata. Nuk është e qartë se sa burra janë persekutuar me këtë ligj. Ai është ligji i dytë i epokës koloniale që u përmbys këtë muaj nga Gjykata e Lartë e Indisë. Ditë më parë, ajo ka shfuqizuar ligjin që kriminalizonte seksin midis homoseksualëve. Tradhtia bashkëshortore është e ndaluar me Sheriat ose Ligjin Islamik, andaj është vepër penale në vendet islamike si: Irani, Arabia Saudite, Afganistani Pakistani, Bangladeshi dhe Somalia.

Article Logic
Execution time: 0.0031931400299072