INTV NEWS SHOWBIZ MAGAZINA MUSIC MOVIES FASHION MED+ SPORTS VIDEOS
Çfarë të bëni kur partneri juaj ndihet i pamotivuar

Çfarë të bëni kur partneri juaj ndihet i pamotivuar

Publikuar më: 12:37 03-10-2017

Sot po bëhet gjithnjë e më e vështirë për të mbajtur marrëdhënie të shëndosha, pasi stresi i jetës dhe punës së përditshme shpesh na rrëmben dhe harrojmë ti kushtojmë rëndësinë dhe vëmëndjen e duhur partnerit tonë. Në këtë artikull po ju sjellim disa këshilla se si të ndihmoni dhe motivoni partnerin tuaj kur ai gjendet përballë një situate delikate në jetën apo karrierën e tij.

1. Gjeni arsyen e shqetësimeve të tij
Një nga gjërat e para që duhet të bëni për të mbështetur partnerin tuaj është të kuptoni arsyen e trishtimit dhe shqetësimeve të tij. Mos u nxitoni të kritikoni pa kuptuar mirë arsyet dhe rëndësinë që kanë ndikuar në situatën aktuale në të cilën ai ndodhet..

2. Këshilloni hapa të ngadalta
Këshillojeni partnerin tuaj që nëse ka probleme me punën, shoqërinë ap familjen, të tregohet më i matur e ti hedhë hapat në mënyrë graduale derisa të arrijë objektivat e dëshiruara. Vetëm me shumë përkushtim dhe durim mund të ecet përpara.

3. Vijeni në pah suksesin e tij
Nëse partneri ruaj ndihet i demoralizuar, ndihmojeni duke i vënë në pah arritjet dhe suksesin e tij të deritanishëm. Këto fjalë të dëgjuara nga ana juaj, do të jenë shumë motivuese për të.

4. Mos i bëni presion
Nëse partneri juaj ndodhet përballë një situate të vështirë, mundohuni mos të vini në pah pakënaqësitë tuaja e ti bëni vazhdimisht presion se ai nuk po ju kushton vëmëndjen e kohën e duhur. Kini parasysh se tani ai ka nevojë për ndihmën tuaj. Prandaj tregoni durim dhe mirëkuptim.

5. Vlerësoni hapat e tij pozitive
Nëse partneri juaj po tregon se po bën përpjekje për të dalë nga situata në të cilën ndodhet, mos u tregoni shumë kërkuese duke i listuar gjërat që ai ende nuk ka bërë ndaj jush apo ndaj detyrimeve të tjera të jetesës së përbashkët. Mundohuni të vlerësoni dhe falenderoni atë për çdo hap që hedh përpara, në mënyrë që ai të ndihet i motivuar për ta kaluar situatën e vështirë në të cilën ndodhet.

Article Logic
Execution time: 0.0017020702362061