Studim: Çfarë i shkakton trupit larja e përditshme

Mar 20, 2017

Ka nga ata njerëz që larjen çdo ditë e kanë bërë pjesë të rutinës.

Nëse nuk bëni pjesë te ky grup, mos u ndieni të turpëruar. Nëse jeni larg tij, ndoshta…
Sipas një studimi të ri, larja shpesh shkakton më shumë dëme sesa dobi.

Sipas Qendrës Shkencore të Gjenetikës tek Universiteti Utah, në SHBA, larja shpesh mund të dëmtojë mikroorganizmat, bakteret dhe viruset që gjenden në trupin e njeriut.

Këto mikroorganizma janë të rëndësishme për shëndetin dhe sipas ekspertëve, përçarja e ekosistemeve mikrobiale mund të ketë pasoja në sistemin imunitar, të tretjes, madje edhe në zemër.

radio TV

Facebook

LIKE Shqip Top 10

poll