Një studim i ri i publikuar në “The British Journal of Psychology” ka zbuluar se njerëzit më të sjellshëm dhe altruistë, bëjnë më shumë seks se të tjerët. Dhe jo vetëm më shumë por, edhe seks më të mirë se të tjerët. Në studim janë përfshirë 192 femra beqare dhe 105 meshkuj beqarë, të cilët janë vëzhguar për nivelin e tyre të altruizmit dhe suksesin në jetën seksuale.

Studiuesit kanë arritur në përfundimin se kur vjen puna tek seksi, sa më i sjellshëm dhe altruist personi, aq më shumë sukses kishte në marrëdhëniet seksuale. Ata janë shprehur se ky përfundim, lidhet ngushtë me kulturën e hershme të lashtësisë, ku personi që gjuante për ushqim dhe tregohej bujar kur kthehej pranë tribusë, shihej si një partner më i mirë.

Published in MAGAZINA

Nëse doni të mësoni diçka të caktuar, atëherë paraprakisht ju nevojiten dy lloje të njohurisë: Njohuritë rreth lëndës në fjalë, si matematika, historia apo programimi dhe njohuri rreth mënyrës se si funksionon mësimi.

Lajmi i keq është se sistemi jonë i edukimit shpeshherë e shmangë njërën nga këto dyja. Kjo është problematike, duke marrë parasysh se aftësia juaj për të mësuar është përcaktues i madh i suksesit tuaj në jetë, duke filluar nga arritja në nivele akademike e deri te jeta profesionale.

Prindërit dhe edukatorët janë të mirë në kumtimin e llojit të parë të njohurive, por sa i përket llojit të dytë, këtu janë më të mangët.

Prandaj, është e rëndësishme t’i mësoni disa strategji mësimi të cilat me të vërtetë funksionojnë dhe kanë ndikim pozitiv në jetën tuaj.

Detyrojeni veten të rikujtoni

Pjesa më pak e kënaqshme e mësimit efektiv është vështirësia që paraqet. Në fakt, disa ekspertë pohojnë se kur e keni të vështirë të mësoni, ju jeni duke mësuar më së miri, në të njëjtën mënyrë që ngritja e peshave në limitin e kapacitetit tuaj ju bën më të fortë.

Pavarësisht se nuk është e lehtë, është mirë ta detyroni veten ta rikujtoni një fakt. Psikologët këtë e quajnë “efekti testues”: Kur përpiqeni të mbani mend një informacion të caktuar, ju e pengoni procesin e harresës dhe ndihmoni që atë kujtim ta betononi në tru.

Mos ia lehtësoni vetes gjërat…

Në një studim, studentët të cilët kishin lexuar fjalë si “këmbë-këpucë” kishin pasur më shumë vështirësi ta mbanin mend fjalën e dytë sesa studentët të cilët kishin lexuar fjalët e llojit “këmbë-k…cë”.

Këtë fenomen hulumtuesit e kanë gjuajtur “efekti i brezave”.

Bëjeni lidhjen e diçkaje të re me gjërat e vjetra

Aq më shumë lidhje që krijoni mes diçkaje të re që mësoni dhe diçkaje që e keni ditur më herët, aq më shumë kjo do t’ju ndihmojë ta mbani mend më vonë.

Published in MAGAZINA

Çdo kush ka deshirë të jetë lider dhe të kenë karakter më të fortë.

Published in MAGAZINA

Të kesh një tavolinë të çrregullt, në zyrë, është shenjë inteligjence.

Published in MAGAZINA

Një qenie njerëzore nuk është aq e paprekshme, saqë të mos ndiejë dhimbje dhe gëzim.

Published in MAGAZINA

Nuk ka dyshim se në të vërtetë ne jemi krijesa të zakonit.

Published in MAGAZINA

Ngjyra e buzëkuqit mund të thotë shumë për tipin dhe karakterin tuaj.

Published in MAGAZINA

Shumica nga jush mund ta keni lexuar lajmin e një studimi që thotë se fëmijët e parë janë më të mençurit nga vëllezërit e motrat e tyre, por një studim i ri thotë se fëmijët e dytë janë më problematikë.

Published in MAGAZINA

Mos mendoni se gabime bëjnë vetëm meshkujt por edhe femrat më të zgjuara gabojnë...

Published in MAGAZINA

Ju mbase nuk e dinit por edhe meshkujt duan të dëgjojnë komplimente njësoj si femrat.

Published in MAGAZINA
radio TV

Facebook

LIKE Shqip Top 10

poll