Tradhëtia padyshim që është një mënyrë e shpejtë për të vënë në rrezik një lidhje sentimentale, por duhet thënë se ka disa gjëra të tjera, që mund të jenë edhe më të fuqishme se ajo. Mesa duket, disa prej gjërave që çojnë drejt ndarjes, nisin pa u vënë re dhe kjo i bën edhe më të rrezikshme.

1. Të gënjesh dhe t’i fshehësh gjëra partnerit

2. Të mos shprehësh ndjenjat e tua të afeksionit

3. Të ruash inatin në heshtje

4. Mungesa e komunikimit

5. Të jesh kokëfortë për qëndrimet e tua dhe të mos ndryshosh kurrë pozicion

6. Të zihesh vazhdimisht për gjëra të zakonshme të përditshmërisë tuaj

7. Të përulësh partnerin

8. Të qëndrosh në një lidhje sepse të leverdis

9. Manipulimi

10. Xhelozia e çmendur

11. Të shtiresh si dikush që nuk je në fillim të lidhjes

12. Të qëndroni së bashku sepse keni krijuar varësi nga njëri-tjetri

Published in MAGAZINA

Je në kërkim të princit tënd të kaltër, i cili megjithë përpjekjet e tua të shumta, nuk po duket fare në horizont?

Prandaj nëse do të kesh sukses në gjetjen e dashurisë dhe mashkullit tënd ideal, në këtë artikull po ju sjellim 15 hapat dhe rregullat kryesore që duhet të ndjekësh:

1. Tregohu e sinqertë me veten tënde: Nëse je në kërkim të dashurisë tënde, kjo nuk do të thotë se ti je dështake apo se nuk gjen dot meshkuj. Thjesht ka ardhur koha e përshtatshme që ti të gjesh mashkullin që gjithmonë ke kërkuar.

2. Ji e sinqertë me miqtë e tu: Nuk ka asgjë të sikletshme që miqtë dhe mikesaht e tua ta dinë se ti je në kërkim të mashkulli ideal, pasi ata mund të njohin dikë me të cilin mund të prezantojnë e nga një takim i thjeshtë mund të lindë një lidhje serioze.

3. Vij në rregull jetën tënde: Ti duhet të jesh shumë e qartë për atë që do në jetën tënde si dhe duhet ta dish me siguri se çfarë vendi do të zërë një mashkull në të. Prandaj para se të fillosh diçka serioze qartësoje me veten se çfarë vendi ka karriera dhe çfarë vendi ka një mashkull apo familja në jetën tënde.

4. Ti duhet ta dish se çfarë tip mashkulli të duhet: Ai duhet të jetë ideali yt, por në fillim ti duhet të kesh të qartë se çfarë ideali po kërkon dhe në fund të fundit duhet edhe të bësh disa kompromise pasi mashkulli ideal nuk ekziston dhe patjetër që do të këtë diçka mangët nga çfarë ke ëndërruar.

5. Hiq dorë nga stereotipet: Duhet të heqësh patjetër dirë nga steroptipet nëse dëshiron të gjesh mashkullin me të cilin do të kesh një lidhje serioze. Mos kërko meshkuj të tipit “I pasur dhe i bukur” “I butë, i durueshëm dhe besnik” etj, pasi asnjë mashkull nuk mund ti ketë të gjitha vetitë njëherësh.

6. Duaje veten tënde: Nëse ti nuk e do dhe vlerëson siç duhet veten tënde, si pret që të të duan të tjerët. Prandaj mësohu të duash veten tënde me të mirat dhe të metat që ke, pasi nëse ti nuk e shikon me dashuri veten tënde, si mund të të shikojë një mashkull?

7. Argëtohu dhe provo eksperienca rë reja: Duke u mbyllyr në shtëpi apo në zyrë vështirë se mund të gjesh mashkullin që po kërkon. Prandaj dil dhe argëtohu me miqtë dhe mikeshat dhe jepi mundësinë vetës të njohësh njerëz të rinj dhe të përjestosh eksperienca të reja.

8. Mëso nga gabimet: Nëse në të kaluarën ke pasur eksperienca jo të mira dhe lidhje që nuk kanë funksionuar, përdori këto eksperienca dhe gabimet e të kaluarës në favorin tënd për të mos përsëritur sërish ato veprime të cilat kanë qënë të gabuara.

9. Mëso të flirtosh dhe të jesh pasionante: Meshkujt i duan femrat të cilat dinë si ti bëjnë ata për vete. Porandaj vishu bukur, kujdesu për veten dhe guxo të flirtosh.

10. Krenohu me sukseset e arritura: Meshkujt i adhurojnë femrat e suksesshme në karrierë dhe të pavarura, prandaj suksesin tënd duhet ta shfaqësh hapur e të ndihesh krenare për arritjet e tua.

Je në kërkim të princit tënd të kaltër, i cili megjithë përpjekjet e tua të shumta, nuk po duket fare në horizont?

Prandaj nëse do të kesh sukses në gjetjen e dashurisë dhe mashkullit tënd ideal, në këtë artikull po ju sjellim 15 hapat dhe rregullat kryesore që duhet të ndjekësh:

1. Tregohu e sinqertë me veten tënde: Nëse je në kërkim të dashurisë tënde, kjo nuk do të thotë se ti je dështake apo se nuk gjen dot meshkuj. Thjesht ka ardhur koha e përshtatshme që ti të gjesh mashkullin që gjithmonë ke kërkuar.

2. Ji e sinqertë me miqtë e tu: Nuk ka asgjë të sikletshme që miqtë dhe mikesaht e tua ta dinë se ti je në kërkim të mashkulli ideal, pasi ata mund të njohin dikë me të cilin mund të prezantojnë e nga një takim i thjeshtë mund të lindë një lidhje serioze.

3. Vij në rregull jetën tënde: Ti duhet të jesh shumë e qartë për atë që do në jetën tënde si dhe duhet ta dish me siguri se çfarë vendi do të zërë një mashkull në të. Prandaj para se të fillosh diçka serioze qartësoje me veten se çfarë vendi ka karriera dhe çfarë vendi ka një mashkull apo familja në jetën tënde.

4. Ti duhet ta dish se çfarë tip mashkulli të duhet: Ai duhet të jetë ideali yt, por në fillim ti duhet të kesh të qartë se çfarë ideali po kërkon dhe në fund të fundit duhet edhe të bësh disa kompromise pasi mashkulli ideal nuk egziston dhe patjetër që do të këtë diçka mangët nga çfarë ke ëndërruar.

5. Hiq dorë nga stereotipet: Duhet të heqësh patjetër dirë nga steroptipet nëse dëshiron të gjesh mashkullin me të cilin do të kesh një lidhje serioze. Mos kërko meshkuj të tipit “I pasur dhe i bukur” “I butë, i durueshëm dhe besnik” etj, pasi asnjë mashkull nuk mund ti ketë të gjitha vetitë njëherësh.

6. Duaje veten tënde: Nëse ti nuk e do dhe vlerëson siç duhet veten tënde, si pret që të të duan të tjerët. Prandaj mësohu të duash veten tënde me të mirat dhe të metat që ke, pasi nëse ti nuk e shikon me dashuri veten tënde, si mund të të shikojë një mashkull?

7. Argëtohu dhe provo eksperienca rë reja: Duke u mbyllyr në shtëpi apo në zyrë vështirë se mund të gjesh mashkullin që po kërkon. Prandaj dil dhe argëtohu me miqtë dhe mikeshat dhe jepi mundësinë vetës të njohësh njerëz të rinj dhe të përjestosh eksperienca të reja.

8. Mëso nga gabimet: Nëse në të kaluarën ke pasur eksperienca jo të mira dhe lidhje që nuk kanë funksionuar, përdori këto eksperienca dhe gabimet e të kaluarës në favorin tënd për të mos përsëritur sërish ato veprime të cilat kanë qënë të gabuara.

9. Mëso të flirtosh dhe të jesh pasionante: Meshkujt i duan femrat të cilat dinë si ti bëjnë ata për vete. Porandaj vishu bukur, kujdesu për veten dhe guxo të flirtosh.

10. Krenohu me sukseset e arritura: Meshkujt i adhurojnë femrat e suksesshme në karrierë dhe të pavarura, prandaj suksesin tënd duhet ta shfaqësh hapur e të ndihesh krenare për arritjet e tua.

Published in MAGAZINA

Mbase marrëdhënia mes jush ka përfunduar-por jo marrëdhëniet seksuale. Një studim i ri tregon se, seksi me një ish-partner është diçka pothuajse e zakonshme! Marrëdhënia e një çifti pas një ndarjeje mund të marrë forma të ndryshme. Disa vazhdojnë të jenë miq, e të tjerë vetëm miq që nuk janë. Sipas studimit të ri, nuk janë këto 2 kategoritë e vetme të ish-ave. Në të vërtetë, ekziston edhe 1 e tretë: Ish-a që flenë bashkë. ‘Ex With Benefits’ janë quajtur, duke u frymëzuar nga filmi ‘Friends With Benefits’ (Shokë me përfitime të veçanta).

Më shumë se 25% e njerëzve kanë pranuar se vazhdojnë të kenë marrëdhënie intime me ish-partnerët e tyre pas ndarjes, në këtë sondazh. Studimi i kryer nga Bravo, tregon se fundja, ndarja mund të ketë edhe një anë pozitive, dhe nuk bëhet fjalë vetëm për ‘seksin pa angazhim’. Rreth 85% e të pyeturve thanë se e shikonin ndarjen edhe si diçka pozitive. Femrat treguan se ndiheshin të lehtësuara, kishin më shumë shpresë dhe besim tek vetja, menjëherë pas ndarjes. Në fakt, 40% e tyre thanë se për ta, pjesa më e mirë e ndarjes ishte kur mund të vazhdoje të kishe marrëdhënie me partnerin.

Published in MAGAZINA

Ndarja është një nga proceset më të vështira me të cilat njeriu përballet në jetë. Zakonisht vuajtja i mbetet atyre të cilët lihen nga partneri/ja, pasi ndarjet konsensuale janë shumë të rralla. Por sigurisht që pas ndarjes mund të ndiheni sikur ish partneri/ja është i vetmi në botë, apo se nuk do gjeni kurrë një tjetër, dhe madje mund ta shihni edhe si fundin e botës. Në fakt nga mërzitja dhe stresi i madh që njerëzit përjetojnë gjatë asaj faze, mund të bëjnë gjëra për të cilat do të pendohen.

1. Mos u mundoni të hakmerreni
Mund të mendoni që mënyra më e përshtatshme për ta lënduar është duke iu hakmarrë, mirëpo jo. Silluni sa më mirë që mundeni dhe lëreni ta kuptojë se çka ka humbur.

2. Ndryshojeni rutinën
Nëse vazhdoni të shkoni në restorantet në të cilat jeni takuar çdo të premte, atëherë nuk do t’ia dilni ta hiqni nga mendja. Pikërisht për këtë arsye duhet t’i ndryshoni vendet në të cilat shkoni dhe të krijoni kujtime të reja, në të cilat nuk përfshihet ai, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

3. Mos flisni me shumë njerëz për ndarjen
Gjetja e ‘një krahu për të qarë’ pas ndarjes mund të ndihmojë, megjithatë është e rëndësishme që t’i zgjidhni njerëzit të cilëve i ankoheni. Nëse nuk veproni kështu, nesër mund të pendoheni për atë që keni thënë.

4. Mos e ndiqni në rrjetet sociale
Nuk keni nevojë t’i jepni fund miqësisë me të në ‘Facebook’, megjithatë duhet ta mos e ndiqni më, pasi që nëse postimet e tij shfaqen, nuk do ta keni të lehtë ta harroni.

5. Mos bini në grackën “dua që prapë të jemi miq”
Pas ndarjes është e rëndësishme të kaloni pak kohë larg njëri-tjetrit. Në të ardhmen mund ta rindërtoni miqësinë, mirë në periudhën pas ndarjes është e rëndësishme t’i qëndroni larg.

6. Kujdes me lidhjet e reja
Mos filloni të takoheni me dikë tjetër gjatë kohës kur jeni ende e varur me ish të dashurin. Kjo gjë nuk është e drejtë, as për personin me të cilin flisni e as për ju. Mundohuni ta harroni krejtësisht ishin, para se të filloni diçka të re.

Published in MAGAZINA

Pothuajse çdo person ka përjetuar ndjenja të cilat kanë mbetur të pashpërblyera pavarësisht përpjekjeve të tyre.

Megjithatë, ekziston një teknikë e joshjes e cila ju garanton dështimin, e gjithashtu shërben si shenjë se nuk dini të filtroni!

Të qenit objekt i “mëshirës”

Absolutisht askush nuk do të ndërtojë me dëshirë një lidhje me një person i cili është gjithmonë i palumtur me ndonjë gjë.

Mos u sillni vërdallë me fytyrë të mërzitur duke u ankuar për jetën dhe duke pritur për mëshirë. Buzëqeshni – do të dukeni shumë më joshës!

Published in MAGAZINA

Nëse jeni gjithmonë në kërkim të telasheve, asgjë nuk do të funksionojë!

Published in MAGAZINA

Një studim 13 vjeçar ka dalë në përfundimin se bashkëshortët me diferencë të madhe në moshë kanë më pak gjasa që të kenë një martesë të lumtur.

Duke përdorur punën kërkimore mbi dhjetëra çifte australiane, shkencëtarët zbuluan se çiftet që kanë diferencë të vogël në moshë janë më të sinkronizuar për vendime të rëndësishme, si koha për të pasur fëmijë dhe shpenzimet, që i bën ata që të jenë më të përshtatshëm për njëri – tjetrin për një periudhë më të gjatë.

Ata dolën gjithashtu në përfundimin se burrat dhe gratë që kanë diferencë të vogël në moshë janë më të përgatitur për të përballuar periudha krize sëbashku, siç mund të jenë problemet e papritura ekonomike.

Megjithatë, nga ata që u morën në vëzhgim, rezultoi se meshkujt e martuar me gra më të reja në moshë ishin më të lumtur.

Nga ana tjetër meshkujt e martuar me gra më të mëdha ishin më pak të lumtur me martesën e tyre.

Bashkë-autorja e studimit, Dr Terra McKinnish, i konsideroi këto të dhëna si “jo surprizuese”.

Ndërsa sipas ekspertit James Preece, nëse ka shumë diferencë mes palëve, ekziston rreziku që bashkëshortët të duan gjëra të ndryshme në jetë.

“Për shembull, njëri dëshiron të udhëtojë, por tjetri e ka bërë më parë një gjë të tillë. Nga ana tjetër, niveli i maturisë mund të variojë në mënyrë dramatike dhe zënkat rreth xhelozisë dhe parave mund të jenë të zakonshme”, tha Preece për “The Independent”.

Në fund, gjithçka lidhet me një lumturi të ekuilibruar. Sipas ekspertëve lidhjet me diferencë të madhe moshe, mund të funksionojnë nëse të dyja palët janë të gatshme të bëjnë kompromise dhe të mësojnë nga njëri – tjetri.

Ajo që i surprizoi autorët e këtij studimi ishte fakti se gratë që ishin martuar me meshkuj më të mëdhenj në moshë ishin shumë të pakënaqura, në krahasim me ato që kishin bashkëshortë më të rinj.

Studimi tregoi gjithashtu se, si meshkujt ashtu edhe femrat, preferonin një bashkëshort më të ri në moshë.

Pavarësisht kësaj, martesat ku të dyja palët ishin më afër në moshë rezultuan më të suksesshmet.

Published in MAGAZINA

Të martuar ose jo, duke i evituar konfliktet, do të endeni gjithmonë në një mungesë komunikimi. Shumë çifte përfshihen në këtë model, sepse nuk gëzojnë mënyrat dhe kompetencat verbale.

Sipas ekspertëve, zënkat mund të ndihmojnë çiftet që të mos “helmojnë” atmosferën mes njëri-tjetrit. Përveç kësaj, modeli i moskomunikimit në të vërtetë i largon çiftet nga njohja

Shumica e çifteve mundohet që t’i shmangë grindjet, me idenë se kështu marrëdhënia e tyre mund të jetë më e qëndrueshme dhe me plot dashuri. Por kjo është krejtësisht një gjë e gabuar. Ja se çfarë thotë një studim:

Nëse prej shumë kohësh po jetoni një lidhje serioze në çift, është më se normale që bisedat e bezdisshme të jenë bërë pjesë e jetës suaj. Për shembull, të shpeshta mund të kenë qenë grindjet për daljet në orët e vona, për punët e shtëpisë, për shpenzimet e shumta të parave etj. Por, gjithsesi, ju nuk duhet të shqetësoheni, sepse grindjet me partnerin apo partneren tuaj mund të ndikojnë pozitivisht në marrëdhënien që keni ndërtuar e do të ndërtoni. Kështu, lajme të mira vijnë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Sipas një studimi të publikuar në revistën “Marriage and Family”, thuhet se “marrëdhëniet evoluojnë dhe në këtë evoluim çiftet preferojnë t’i largojnë dhe t’i injorojnë problemet e tyre, por kjo mund të jetë një gjë e keqe”.

Sarah Holley, asistentja dhe pedagogia e psikologjisë në Universitetin e San Franciskos, ka intervistuar 127 çifte, të cilat ishin të martuar prej shumë vitesh. Holley, intervistat me ta, i ka kryer disa herë në 14 vitet e fundit. Gjatë kësaj kohe, ajo dhe kolegët e saj vëzhguan zhvillimet e konflikteve të çdo dite, si për punët e shtëpisë ashtu edhe për financat. Ajo çka studiuesit zbuluan në lidhje me shumë çifte, sipas një skeme të mirëkonsoliduar, ishte se, njëri prej partnerëve fajësonte tjetrin që nuk angazhohej në punët e shtëpisë dhe se partneri tjetër përpiqej të evitonte mjaft thjesht diskutimin.

Tentohet që problemet të evitohen

“Me kalimin e kohës, të dy bashkëshortët treguan një rritje të konsiderueshme në sjelljen e tyre në mosadresimin e problemeve, që do të thotë se, të dy bashkëshortët kishin tendencë të shmangnin diskutimet e konfliktit, duke u përpjekur të devijonin vëmendjen nga subjekti”, shpjegon Holley. Kjo është një tendencë, e cila nuk vërehet vetëm te çiftet e martuara, por vlen edhe për çiftet që janë heteroseksuale. “Nuk kemi gjetur ndryshime në sjellje gjatë diskutimeve që ata bënin. Për më tepër nuk besoj se rezultatet e këtij studimi janë vetëm për çiftet e martuara. E prisja që të gjitha çiftet e impenjuara prej shumë kohësh të kishin të ngjarë të tregonin një model të ngjashëm të ndryshimit”, vazhdon më tej Holley.

Mungesa e komunikimit

Të martuar ose jo, duke i evituar konfliktet, do të endeni gjithmonë në një mungesë komunikimi. Shumë çifte përfshihen në këtë model, sepse nuk gëzojnë mënyrat dhe kompetencat verbale për të cilat kanë nevojë, në mënyrë që të negociojnë me sukses zgjedhjen e konflikteve. Kështu, me kalimin e kohës, mes tyre, është rrënjosur modeli “evito problemet” për të ruajtur paqen. Në qoftë se ekzistojnë dallime dhe palët nuk janë të prirur për kompromis, shmangia e konflikteve mund të bëhet një mënyrë e “mirë” për të mbajtur ekuilibrin e marrëdhënieve. Por te çiftet e reja, mungesa e komunikimit mund të jetë edhe më e rëndë, sepse zgjidhja e problemeve anashkalohet dhe ato bëhen dita-ditës edhe më të mëdha.

Thojuni po grindjeve

Sipas ekspertëve, zënkat mund të ndihmojnë çiftet që të mos e “helmojnë” atmosferën mes njëri-tjetrit. Përveç kësaj, modeli i moskomunikimit në të vërtetë i largon çiftet nga njohja reciproke dhe kjo çon më pas në pakënaqësi, mëri, në grindje dhe madje edhe në fyerje mes tyre. Duhet të kuptoni që ndonjëherë ju duhet të grindeni, por gjithmonë duke e përballuar diskutimin, për të arritur në një pikë takimi të pranueshme për të dyja palët. Nëse njëri nga të dy nuk është i gatshëm ta bëjë këtë gjë, çështja do të çohet në limite dhe kështu do të krijohet armiqësia, ndërsa hendeku midis çifteve do të rritet pashmangshmërisht. Ne ju paralajmëruam! Kështu që përvetësojini këto këshilla të vlefshme për të pasur një jetesë sa më të mirë në çift. Gjithsesi, në fund të fundit, çdo gjë është me limit, kështu që edhe grindjet duhet të jenë të tilla …

Published in MAGAZINA

Nëse po pregatitesh për të dalë për herë të parë me një mashkull që të pëlqen, kij parasysh se meshkujt, njësoj si ne femrat, kanë dëshirë të pyeten për disa gjëra të caktuara për të cilat do të përgjigjeshin me shumë kënaqësi. Më poshtë po i listojmë:

1. Pyete si e shikon ai veten pas 5 vitesh: Meshkujve ju pëlqen të tregohen të fortë e të suksesshëm dhe nëse ti i bën atij një pyetje të tillë, atëherë ai me kënaqësi do të të flasë për objektivat dhe ëndrrat e veta.

2. Pyete se çfarë akti heroik do të ishte i gatshëm të bënte ai në jetë: Meshkujt duan të tregohen gjithnjë me shumë kurajo dhe trimëri dhe fantazia e tij nuk ka frena kur bëhet fjalë për raste të tilla, aq më tepër nëse ai do të bëjë përshytpje të mirë tek ty në takimin e parë.

3. Pyete se si duhet të jetë për të takimi ideal: Një pyetje e tillë do të të ndihmojë që të krijoni bashkarisht planet për takimin e rradhës dhe nga ana tjetër ti po i kushton vëmëndje mendimit të tij, çka çdo mashkull do ta vlerësonte.

4. Pyete se çfarë ushqimi i pëlqen më shumë dhe çfarë nuk do të hante kurrë: Meshkujt në përgjithësi e kanë pikë të dobët ushqimin dhe të jesh e sigurit se kësaj pyetjeje ai do ti përgjigjej me shumë kënaqësi.

5. Pyete me humor nëse edhe ai ka kaq shumë emocione si ti në këtë takim: Dihet se në takimin e parë çdokush ka emocione, madje edhe meshkujt. Prandaj duke i bërë një pyetje të tillë, ti po tregohesh e sinqertë duke e ftuar edhe atë me humor të jetë i sinqertë me ty.

6. Pyete se cila është anekdota e tij e preferuar: Me këtë rast edhe do të kuptosh sensin e tij të humorit, por edhe ai do të jetë i gatshëm të përgjigjet pasi meshkujt dinë me qindra anekdota dhe janë gjithnjë gati për ti treguar.

7. Pyete (kjo është shaka) nëse ai dëshion të bëjë seks me ty: Sigurisht që kjo mund të jetë pyetja e parë që ai do të donte me të vërtetë të dëgjonte nga ty…Por më mirë mbaje për vete këtë pyetje pasi ti e di ndërkohë përgjigjien.

Published in MAGAZINA

Ja keni bërë ndonjëherë vetes pyetjen “çfarë rëndësie ka seksi në një çift”? Jo?

Published in MAGAZINA
radio TV

Facebook

LIKE Shqip Top 10

poll